Nieuwe ontdekking?

Lieve lezers,

Wisten jullie dat er mogelijk een link zou zijn tussen de vaccinaties die we kregen als kind en het verloop van het coronavirus? Ik hoorde deze theorie voor het eerst van mijn vader en dit was wel iets waar ik meer over wou weten. Dus ging ik op onderzoek uit op het internet en vond onderstaande informatie.

BMR?

Je herinnert het je misschien wel nog, jij die in je onderhemdje en slipje zit te wachten tot de dokter daar is met die vervelende pijnlijke prik. In een van die prikken zat misschien wel het BMR-vaccin. Dit is een vaccin tegen de bof, de mazelen en rodehond. Je krijgt dit combinatievaccin meestal op een leeftijd van 12 maanden en 9 à 10 jaar.

Link met het coronavirus

De link met het coronavirus zou de volgende zijn: zoals jullie wel weten, raken vooral oudere mensen besmet met het virus en is het bij hun ook vaak ernstiger. Onderzoekers denken dat dit geen toeval is en dat dit te maken heeft met het al dan niet gevaccineerd zijn voor de bof, mazelen en rodehond. Het is namelijk zo dat het vaccin tegen de mazelen pas sinds 1975 op de markt is en de BMR-vaccinatie pas sinds 1985 plaatsvindt. Mensen die vroeger geboren zijn, zijn dus niet gevaccineerd.

Daarnaast zouden er ook gelijkenissen zijn tussen de eiwitten van het coronavirus en de mazelen en-bofvirussen.

Op wereldvlak

Duitsland was het eerste land dat de BMR-vaccinatie aanbood, in 1976 al. Spanje bood deze pas aan in 1981 en in Italië was dit pas in de jaren 90 van de vorige eeuw. Als je dit in cijfers omzet, zie je dus dat in Duitsland de huidige 40 tot 49-jarigen de eerste gevaccineerd waren, in Spanje 30 tot 39-jarigen en in Italië 20 tot 29-jarigen.
Op onderstaande grafiek kun je de tendens zien op wereldvlak. De balkjes stellen het percentage doden door COVID-19 voor. De groene stukken zijn de leeftijdsgroepen die normaal gevaccineerd zijn en de roze stukken de mensen die normaal niet gevaccineerd zijn. Je ziet dus dat in de roze stukken, de niet-gevaccineerden dus, meer sterftes zijn.
















Theorie of feit?

Deze theorie is geen bewezen feit, maar in mijn oren klinkt het alleszins aannemelijk. Er is natuurlijk nog verder onderzoek nodig om deze theorie te bevestigen, maar cijfers liegen niet volgens mij. Misschien helpt deze kennis wel bij het ontwikkelen van een vaccin tegen het coronavirus, ik hoop het alvast.

Tot schrijfs.

Bronvermelding:

Keulemans, M. (3 mei 2020). Weer aanwijzingen dat BMR-vaccin beschermt tegen corona.  Geraadpleegd op 8 mei 2020 via https://www.demorgen.be/nieuws/weer-aanwijzingen-dat-bmr-vaccin-beschermt-tegen-corona~b41287a3/

Van den Brink, R. (2 mei 2020). BMR-vaccinatie geeft mogelijk milder verloop van covid-19-infectie. Geraadpleegd op 8 mei 2020 via (https://nos.nl/artikel/2332479-bmr-vaccinatie-geeft-mogelijk-milder-verloop-van-covid-19-infectie.html

Vlaamse overheid (augustus 2019). Vaccinaties zijn belangrijk, ook voor jou. Geraadpleegd op 8 mei 2020 via https://www.vlaanderen.be/basisvaccinaties-voor-kinderen-en-jongeren#meer-info









Reacties

  1. Dit is inderdaad iets om over na te denken.

    Ik vind het wel moeilijk om de waarheid te 'vinden' op het internet.
    Zo heb ik een deel van een gesprek tussen interviewer en wetenschapper gezien op het internet, 5 minuten later was het verwijderd.
    In dit gesprek werd er verteld dat Corona met opzet is verspreid, de reden? Om China tegen 2050 het krachtigste land te maken qua geneeskunde en technologie.

    Is er iets die we niet mogen weten...... waarschijnlijk wel.......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt inderdaad wel. Er wordt veel fake news verspreid en in tijden als deze weet ik soms ook niet meer wat en wie ik moet geloven. Ik heb soms het gevoel dat zelfs de politiek dingen voor ons achterhoudt. Eigenlijk zou je alle bronnen moeten checken en dubbelchecken voor je iets zeker weet en dan nog...

      Verwijderen
    2. inderdaad, maar het is dikwijls realiteit dat het 'echte nieuws' niet in de media komt..... dus we zullen nooit allen weten wat er gaande is en hoe alles ontstaan is

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts