Creativity is the key

Lieve lezers,

Ik dacht dat het wel tijd was voor een beetje positiviteit op mijn blog. Als iedereen wat positiever ingesteld zou zijn, zou de wereld er veel mooier uitzien. Zelf in tijden van corona zijn er mensen die alles vanuit dat positief standpunt bekijken. Ze gaan op een creatieve manier om met negativiteit. Die creativiteit wil ik met deze blogpost in de verf zetten. 

Instagramkunst

Iedereen gaat op dit moment op zijn eigen manier om met de vele vrije tijd die we hebben. Sommigen vervelen zich, anderen ontdekken nieuwe hobby's, proberen iets nieuws of herontdekken iets van vroeger. Ook de Amsterdamse Anneloes Officier en Floor de Weger probeerden iets nieuws, iets nieuws en geks. Op hun Instagrampagina tussenkunstenquarantaine maken ze op een ludieke manier verschillende kunstwerken na. Wc-rollen toveren deze vrouwen om in golven, voedsel neemt de vorm van een gezicht aan, je kan het zo gek niet bedenken of de vrouwen maken er kunst van. In België kunnen we dan weer terecht bij Antwerpenaar Lempty die het voorbeeld van de Nederlanders lustig volgt. Oordeel zelf: Zijn deze imitaties geslaagd of niet?



 de golf  van Japanse kunstenaar Hokusai  
 Leonardo Da Vinci's Man van Vitruvius

Woordkunst

Een ander leuk en creatief initiatief is er eentje van de Hasseltse woordkunstenaar Jee Kast. Hij organiseerde zondag 22/03 een nationale briefschrijfdag voor ouderen in quarantaine. Hij deed zelf uiteraard ook mee en schreef een gedicht van Guido Gezelle op het raam van rusthuis Orelia.

Jee Kast schrijft een gedicht in spiegelschrift op het raam van rusthuis Orelia.
Jee Kast schrijft een gedicht op het raam van rusthuis Orelia

Ik vind het leuk om te zien dat mensen zo creatief omgaan met de situatie en hoop de komende dagen/maanden nog meer initiatieven te ontdekken. Het maakt mij in elk geval wat vrolijker, jullie hopelijk ook.

Tot schrijfs.

Bronvermelding:

Broek, B. (18 maart 2020). creativiteit in tijden van corona: kunst uitgebeeld met spullen uit je huis. Het Parool. Geraadpleegd op 3 april 2020 via https://www.parool.nl/kunst-media/creativiteit-in-tijden-van-corona-kunst-uitgebeeld-met-spullen-uit-je-huis~b3b42151/

Selis, D. (15 maart 2020). Kunstenaar schrijft gedicht op raam van rusthuis voor bewoners in  quarantaine. Het Laatste Nieuws. Geraadpleegd op 3 april 2020 via https://www.hln.be/in-de-buurt/hasselt/kunstenaar-schrijft-gedicht-op-raam-van-rusthuis-voor-bewoners-in-quarantaine~abc0fa55/





Reacties

Populaire posts